מדי וט

    מפגש ווטרינרים מאזור חיפה והצפון - 2016

    התכנסנו והתכבדנו באחד הערבים בקניון קסטרא שבחיפה. אם כבר צפון, אז שיהיה לפחות קרוב לבית שלנו, למדי-וט. ההיענות הייתה גדולה, והאולם היה מלא מפה לפה. ערכנו שתיה וכיבוד כיד המלך, חילקנו תיקיות של מדי-וט על מושב הכסאות, לרושמי הרשימות, בדקנו שהמחשב מתחבר למקרן, עשינו "וי" על הכל, ורק אחרי כל אלו התפנינו ליהנות משיחה עם עמיתנו הווטרינרים, מאווירת המפגש, וכמובן מההרצאות. לשם כך הרי התכנסנו...

    את ההרצאה הראשונה העבירה ד״ר מיכל מזעקי-טובי, מבית החולים הווטרינרי האוניברסיטאי, מומחית אירופאית (דיפלומט) לרפואה וטרינרית פנימית של חיות מחמד, שהרצתה על דילמות באבחון וטיפול במחלות בלוטת התריס (תירואיד) בכלבים.

    אחריה, ניתנו עוד ארבע הרצאות, שהציגו, כל אחת, תאור מקרה ברפואת חיות מחמד, המהווה חידוש בתחום, ואשר מביא את נסיונו של הווטרינר בהליך המתואר. 

    ד״ר ידין ישורון הרצה בתחום של כירורגיה אורתופדית, ודיבר על הליך של תיקון קרע ברצועה צולבת קדמית במפרק הברך של כלב בשתי טכניקות חדשניות, המכונות TTA ו-TTO. מטרתן של הטכניקות האלו הן לייצב את מפרק הברך לאחר קרע של הרצועה הצולבת הקדמית, והן דורשות ידע, אותו רכש ידין בקורס מקצועי, ציוד ייעודי, וניסיון רב. קודם לניתוח, יש לבצע סט צילומי רנטגן שמטרתם היא מדידה מקדימה ומדוייקת של גודל ״כלוב הטיטניום״, המוכנס במהלך הניתוח על מנת לייצב את הרגל תוך שימור מקסימלי של רקמות רכות ואספקת דם לאיזור הניתוח. תוצאות הניתוח בשיטות אלו מרשימות, וההתאוששות והחזרה לנשיאת משקל על הרגל המנותחת מהירה. לקריאה נוספת בנושא לחצו כאן.

    ד״ר שירלי פורמנסקי הרצתה בנושא בתחום הרפואה הפנימית ותיארה הליך של השתלת צואה בחתול, אותו ביצעה פעמיים בשיתוף עם ד״ר טליה מור, רופאה וטרינרית הנותנת שירותי אנדוסקופיה. עד כמה שידוע לנו, זוהי השתלת הצואה הראשונה שנערכה בחיית מחמד בארץ, והיא בוצעה אצלנו במדי-וט בשתי הפעמים. השתלת צואה היא העברה של צואה מפרט בריא לפרט חולה, שעל פי רוב סובל מבעיות בדרכי העיכול. הליך השתלת הצואה שנערך אצלנו התבצע בחתולה הסובלת מקוליטיס כיבית כרונית, המלווה בשלשולים דמיים. נשמח להרחיב על ההליך בהזדמנות קרובה אחרת. היה מבטיח וחדשני!

    ד״ר ליסי שרון, בעלת תעודה ברפואת שיקום בעלי חיים, תארה מקרה של תהליך שיקום בכלב. הכלב עבר ניתוח של קטיעת גפה בעקבות גידול בעצם, ולאחר ששוחרר לביתו, קיבל שיתוק בעקבות תסחיף סחוסי בעמוד שידרה. אף עין לא נשארה יבשה למראה סרטי הווידאו וההסברים שלוו להם, שתיעדו את השיקום המופלא שעבר הכלב בפרק זמן של קצת מעל חודש ימים. ממש מלאכת קודש! מופלא!

    ד״ר דלית צוויבל, וטרינרית העוסקת ברפואת ציפורים, הציגה תאור מקרה של ״ביצה כלואה״ בתוכיים. ביצה כלואה הוא מינוח, הבא לתאר ביצה, שהייתה אמורה לצאת באופן טבעי, ואשר הפסיקה את התקדמותה בצינור ההטלה, ואינה מצליחה לצאת באופן טבעי ובפרק זמן סביר. מצב זה מסכן את הציפור המטילה כמובן, ומחייב התערבות מידית.

    ב


     

    עבור לתוכן העמוד